Daca vezi acest text, atunci nu poti vedea minunatele noastre animatii flash. Pentru a le vedea click aici.

Narghilea Le Creme

Cafea  Racoritoare  Mancare  Narghilea  Cocktail  Alcoolice  Bere & Vin

Narghilea
Narghilea simpla
Narghilea cu cap portocala
Narghilea cu cap gref
Pret
30 lei
43 lei
48 lei

* vezi meniul complet de Narghilea
* actualizat pe
* preturile includ TVA
* Narghilea de 110 cm
* Arome puternice, fum dens si placut
* Cea mai ieftina si buna narghilea din Bucuresti

Originea narghilelei se pierde pe taramurile Indiei de nord-vest la granita cu Pakistan, iar varsta depaseste o mie de ani. La inceput constructia narghilelei era primitiva avand la baza nuca de cocos si un tub atasat acesteia. Erau destinate fumatului opiumului si hasisului.

Istoria narghilelei se continua cu calatoria sa prin Imperiul Persan care includea la acea vreme: Pakistan, Afganistan, o mare parte din Asia Mica si regiuni din nordul Africii. In aceasta calatorie narghileaua a capatat savoarea data de o specie deosebita de tutun negru Iranian, cultivat pana in zilele noastre. Acest tutun este umezit si impachetat in capatul de ceramica deasupra caruia se aseza direct carbuni pentru ai da o aroma puternica. Narghilele create in Imperiul Persan sunt inca confectionate manual din lemn, in diverse forme.

Cand narghileaua a patruns in Imperiul Otoman acum 500 de ani, s-a bucurat de o mare popularitate in special in randul oamenilor bogati si intelectualilor. Din aceasta cauza narghileaua clasica a suferit schimbari atat in forma cat si in marime apropiinduse de forma cunoscuta azi. Alama si sticla au inlocuit lemnul iar mozaicul si pictura au devenit elemente estetice.

O crestere si mai mare in popularitate a fost cunoscuta o data cu aparitia cafenelelor ca locuri de intalnire in Imperiul Otoman acum 2-300 ani. Umezirea si impachetare tutunului au fost ridicate la rang de arta. Atingerea carbunilor de catre neinitiati era considerate o lipsa de politete. Din Imperiul Otoman, narghileaua s-a raspandit in lumea araba. Astefel naghileaua este apreciata si folosita in state ca: Egipt, Liban, Siria, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Kuwait, etc.

Astazi, localurile unde se fumeaza narghilea sunt locuri de intalnire pentru toate categoriile sociale, locuri in care se discuta evenimente mondene si politica. In Kuwait si Arabia Saudita aceste localuri sunt destinate numai barbatilor. In unele tari musulmane narghileaua este considerate un subiect tabu.

Tutunul folosit astazi la narghilea este o combinatie de tutun, molasa din miere si fructe uscate. Fumul este filtrat prin apa rece ca gheata pentru a da o consistenta fumului.

Trecutul marcat de fumatul opiului si hasisului au adus o imagine negativa narghilelei din zilele noastre. Incet dar sigur societatea accepta narghileaua ca pe o pipa pentru tutun si ca nu ca un mod de a fuma droguri.

Popularitatea narghilelei in Statele Unite si Europa este in continua crestere de la introducerea sa in anii 1960. chiar si in conservatoire Japonie, narghileaua se bucura de succes.

Tigarile sunt destinate oamenilor mereu pe fuga care doresc o savoare rapida si de multe ori toxica. Narghileaua cere timp si ofera rabdare, toleranta si companie placuta.Cafea  Racoritoare  Mancare  Narghilea  Cocktail  Alcoolice  Bere & Vin

web design andreipana.com